Projecten
Ik heb in mijn carrière tientallen opdrachten en projecten uitgevoerd. In binnen- en buitenland. Zowel in opdracht van derden als voor eigen rekening en risico. In de rubriek ‘Profiel’ op deze website vind je een kort overzicht van mijn werkervaring bij organisaties in zowel de profit als non-profit sector. Voor meer informatie over mijn eerdere werk en referenties kun je me mailen.

Publicaties
Schrijven en publiceren zijn al heel lang een belangrijk onderdeel van mijn werk. Rapporten, plannen, onderzoeken, artikelen en complete boeken. Het is mijn passie kennis overdraagbaar te maken via tekst en beeld. Hieronder een aantal voorbeelden van mijn publicaties. Niet alles staat hier opgesomd. Een deel van mijn werk, zoals het schrijven van communicatieplannen, is vanzelfsprekend vertrouwelijk.

“Een feest om te lezen, met lichte en humorvolle toon”
Aukje Nauta, hoogleraar en bestseller auteur.

Miljoenen Nederlanders hebben regelmatig last van stress. De coronacrisis heeft het er niet beter op gemaakt. Thuiswerken, een eng virus, de ene na de andere lockdown: wie zou er niet gestrest van raken? Af en toe stress kan constructief zijn maar langdurige stress is ronduit ongezond. Ik schreef daarom het Handboek Stress te Lijf: een reddingsboei voor iedereen die kampt met ongezonde stress en er nú wat aan wil doen. Ik deed voor het boek ook 100 dagen onderzoek in Azië.

Stress te Lijf is niet alleen een boek. Het is onderdeel van het Stress te Lijf Platform wat, naast het handboek, bestaat uit een workshop, retraite, advies en coaching. Op de website vind je daar meer informatie over, net als een overzicht van de recensies. De communicatie, waaronder de websitebouw en -content, en promotie heb ik zelf verzorgd.

Uitgegeven door Boom Uitgevers Amsterdam (2022). Onder andere verkrijgbaar bij Managementboek.nl en Bol.com.

“Het boek leest als een trein en doet wat de titel belooft.”
Tinka van Vuuren, hoogleraar Strategic HRM en senior-consultant Loyalis.

Je kunt geen krant openslaan of het gaat over burn-out. Al jaren. Bekende Nederlanders als André Hazes, Pieter Omtzigt en Sophie Hilbrand zijn er door geveld geweest en meer dan een miljoen gewone mensen dreigen hun lot te volgen. Althans zo kun je afleiden uit het publieke debat erover. Tijd voor een kritisch overzichtswerk bedacht ik me voor de coronacrisis. Ik zocht contact met hoogleraar Wilmar Schaufeli om hem te interviewen. Het klikte zo goed dat we besloten het boek samen te maken. Voor het boek interviewde we 25 experts en ervaringsdeskundigen.

Het boek is zeer goed ontvangen met veel aandacht in zowel de landelijke media (zoals NRC, AD, de Telegraaf en Nu.nl) alsook in de vakmedia. Voor een overzicht daarvan en de prachtige recensies die we van lezers mochten ontvangen: zie de Burn-out Bubbel website. De communicatie, waaronder de websitebouw en -content, en promotie heb ik zelf verzorgd.

Uitgegeven door Bohn Stafleu van Loghum (2022). Verkrijgbaar in de (online) boekhandel en Managemenboek.nl

EERDERE PUBLICATIES

In eigen beheer uitgegeven. Handboek voor mensen die zaken willen doen in China. Verkochte exemplaren: 7.500 Uitverkocht.

In eigen beheer uitgegeven. Magazines en website voor Nederlandse expatriates. Oplage 5.000, vier keer per jaar. Overgenomen door Global Connection.

Eenmalige magazine over groen leven. Oplage 110.000. In opdracht van Stibat bedacht en gemaakt.

De wegwijzer voor leven en werken in het buitenland. Co-productie met het KIT. Oplage 5.000. Uitverkocht.

VOORBEELDEN ARTIKELEN

Voor het blad ExpatPlus (later Global Connection) heb ik een aantal langere reportages gemaakt over Nederlandse expats op bijzondere expatlocaties. Klik op de plaatjes voor een pdf.

Delhi (India)

Bangkok (Thailand)

Havanna (Cuba)

Zuid Afrika (Kaapstad)